Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου

Πατούλης ΦωτίουΟ πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της στρατηγικής του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με την υλοποίηση των λεγόμενων  «κοινωνικών δράσεων» και πιο συγκεκριμένα για:

  • Τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας
  • Τα κέντρα κοινότητας
  • Τα κέντρα διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας ΑμΕΑ κ.λπ.

Στη διάρκεια της συνάντησης  η κα Φωτίου ανακοίνωσε την επέκταση της χρηματοδότησης του Προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» για ένα έτος (2016), με χρηματοδότηση  από εθνικούς πόρους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε ως μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός αυτό.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ συμφωνεί σε γενικές γραμμές με την προτεινόμενη στρατηγική του υπουργείου, την οποία και θα στηρίξει στο στάδιο της εφαρμογής της και όπου χρειαστεί. Διατύπωσε δε, συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, όπως επί παραδείγματι την αξιοποίηση ως Δικαιούχου φορέα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης  για τις «Κοινωνικές Δράσεις» που θα συγχρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20, με σκοπό το συντονισμό και την ύπαρξη της μέγιστης προστιθέμενης αξίας προς τις ευπαθείς ομάδες, που προγραμματίζεται να ωφεληθούν από αυτές.

Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συναντήσεων των δύο μερών σε τεχνικό επίπεδο, με σκοπό τον προσδιορισμό επιμέρους τεχνικών και διαχειριστικών θεμάτων.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα