Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γ. Πλακιωτάκη. Γ. Πατούλης : Εύχομαι ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί την προσεχή Κυριακή να είναι κοντά στην Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν με τους αρχηγούς των κομμάτων από την τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. , με σκοπό την ενημέρωσή τους για την οικονομική κατάσταση των Δήμων. Παράλληλα ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τη θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. σε ότι αφορά στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει σήμερα οι Δήμοι όλης της χώρας. Τόνισε ότι παρά τις συνεχείς περικοπές πόρων που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, οι οποίες ξεπερνούν το 65%, ο προϋπολογισμός και του 2016 προοιωνίζεται εξίσου δυσμενής για την Αυτοδιοίκηση, αφού δεν αποκαθιστά τις απώλειες του παρελθόντος. Υπογράμμισε ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που αναλογεί στην Αυτοδιοίκηση της χώρας μας ανέρχεται μόλις στο 2,5%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 8,5%. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα η χρηματοδότηση των Δήμων να αυξηθεί, καθώς έχουν αναλάβει, παρά τις μειώσεις πόρων και προσωπικού, πρόσθετες αρμοδιότητες. Ενώ σηκώνουν μέσα από τη λειτουργία των κοινωνικών τους δομών σημαντικό βάρος αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης.

Αναφορικά με τη διαχείριση της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ αλλά και η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, για την αντιμετώπιση του προβλήματος .

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ανάδειξης του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής. Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι « είναι αναγκαίο και για τη χώρα να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία της οργανωτικής και ιδεολογικής ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, γιατί η χώρα και η Δημοκρατία χρειάζονται μια ισχυρή κι αξιόπιστη Κεντροδεξιά , που θα επιτελεί με ευθύνη το θεσμικό ρόλο της τόσο ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, όσο κι ως Κυβέρνηση σε μεταγενέστερο χρόνο».

Υπογράμμισε ότι θα ήταν ευχής έργον για την Αυτοδιοίκηση « ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να είναι ένα πρόσωπο που θα σέβεται το ρόλο του αυτοδιοικητικού θεσμού και θα προωθήσει την ουσιαστική συνεργασία της κεντροδεξιάς παράταξης με όλους τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς. Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά είναι μια παράταξη που εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων των Ελληνίδων κι όλων των Ελλήνων κι όχι μόνον κάποιων κοινωνικών και οικονομικών ελίτ. Αυτόν τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα θα πρέπει με αφετηρία την εκλογή του νέου της Προέδρου, να τον ενισχύσει».

f1_050116

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα