Συνάντηση των Επικεφαλής των Επιστημονικών Φορέων στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Μετά το πέρας της νέας κοινής σύσκεψης των επικεφαλής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα, οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ..

 

Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.

 

Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.

 

Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

 

Προχωρούν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο, Τρίτη 23/2/2016 και ώρα 09:30, στο Υπουργείο Οικονομικών (στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και την Πέμπτη 25/2/2016 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Οι επιστημονικοί φορείς παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα