Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ -Γ. Πατούλης: «Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση δεν γίνεται. Δώστε κίνητρα για ανάπτυξη στην Ελλάδα»

giounker 1giounker 2giounker 3giounker 4Την ανάγκη να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις για τους Έλληνες πολίτες οι οποίες δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνάντηση τους.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στον κ. Γιούνκερ πως «ανάπτυξη με υπερφορολόγηση δεν γίνεται», επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά η οποία, όπως σχολίασε, υπονομεύει την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει ουσιαστικά και καίρια στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και κατά συνέπεια στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών για όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων χωρίς κηδεμονίες οι οποίες, όπως ανέφερε, προκαλούν παλινδρομήσεις και χρονοτριβές στη διαδικασία αξιοποίησης των κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα.

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ επισήμανε στον κ. Πατούλη ότι η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία.

Νωρίτερα ο κ. Πατούλης συμμετείχε στη συνεδρίαση των μελών της ολομέλειας και της εκτελεστικής επιτροπής της Ο.Κ.Ε, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Γιούνκερ.

Στη συνεδρίαση μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) Γιώργος Ντάσης και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά την παρέμβαση του εστίασε στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και διατύπωσε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον προβληματισμό του για το βαθμό ετοιμότητας της Ευρώπης  να διαχειριστεί μία ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών και κυρίως προς την Ελλάδα, που είναι η πρώτη πύλη εισόδου.

Παράλληλα επικαλούμενος την προώθηση μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει με τα μέσα που διαθέτει ώστε να γίνουν μεταρρυθμίσεις και στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα υστερεί σημαντικά.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα