Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ι.Σ.Α. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη Προσφυγικό, Ασφαλιστικό και Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην ατζέντα της συζήτησής τους

Πατούλης Μητσοτάκης 1Πατούλης Μητσοτάκης 3

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ι.Σ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε αναλυτικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Επισήμανε την πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε., που διατυπώθηκε από τον Απρίλιο του 2015, για την ανάγκη να υπάρξει πάνω στο ζήτημα αυτό ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, καθώς και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να μην αιφνιδιάζονται οι τοπικές κοινωνίες από τις κυβερνητικές αποφάσεις όσον αφορά τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, αλλά να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση και συνεργασία με τις  τοπικές αρχές και τους πολίτες.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και με τους αρχηγούς και των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Τέλος, τόνισε την ανάγκη στην Επιτροπή του Μεταναστευτικού που συνεστήθη μετά από πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. να συμμετέχουν πέραν της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης πάνω στα ζητήματα της χρηματοδότησης των Δήμων, της συμμετοχής τους στο νέο ΕΣΠΑ, το νέο Καλλικράτη κ.λπ.

 

Όσον αφορά το ασφαλιστικό ζήτημα , ο Γ. Πατούλης  επισήμανε ότι η θέση του επιστημονικού κόσμου της χώρας όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση που διατύπωσε χθες ο Κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό. Και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, με όλους τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

 

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω στο ζήτημα αυτό ο Γ. Πατούλης συμφώνησε απόλυτα με την άποψη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει άμεσα η φυσιογνωμία του κόμματος, με αφετηρία το επικείμενο Συνέδριο.

 

Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς σε ιδέες, πρόσωπα και πολιτικές πρακτικές, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας του κόμματος με την κοινωνία.

 

Προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κόμματος που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή μπορούν να διαδραματίσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και χωρίς αποκλεισμούς στα νέα όργανα του κόμματος, για να μεταφέρουν άμεσα τα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών.

 

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προσκάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, να επισκεφθεί την ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόσκληση που απεδέχθη ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα