Συνάντηση εργασίας για τους φοροελέγχους στη Σαντορίνη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 01/08 στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου με το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή και το Διευθυντή της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά κ. Ρήγα Μπάρκουλα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Θήρας κ. Ειρήνη Καμπουροπούλου καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης.
Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού και του τόπου, όπως: η υπερφορολόγηση, ο ελλιπής φορολογικός σχεδιασμός, η ποιότητα του ελεγκτικού μηχανισμού, η υποστελέχωση υπηρεσιών, οι επιπτώσεις του συστήματος Airbnb στην οικονομία της χώρας και προτάσεις αντιμετώπισης τους, ο υπολογισμός της νησιωτικότητας στη φορολόγηση, καθώς και επιμέρους θέματα όπως ο τρόπος δημοσιοποίησης των παραβάσεων κ.ο.κ.
Οι κ.κ. Πιτσιλής και Μπάρκουλας άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που έθεσαν οι φορείς, επισημαίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση και συνέπεια των πολιτών. Ο φορολογικός σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ τα προβλήματα των φορολογούμενων είναι ως επί το πλείστον κοινά για το σύνολο της χώρας. Επιπλέον, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε επίσης στην επικοινωνία των πολιτών με τους ελεγκτικές υπηρεσίες η οποία θα πρέπει να είναι διαρκής και ιδίως σε περιπτώσεις παραβατικότητας.
Κατά το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2017 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αρκετοί φορολογικοί έλεγχοι ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παραβατικότητα έχει μειωθεί στο 17% φέτος.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα