Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Δημάρχου Παιονίας με τον Δήμαρχο Γευγελής

Την Παρασκευή 5 Μαΐου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Δήμο Γευγελής της FYROM όπου και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ivan Frangov και στελέχη του δήμου.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης καθώς και ο Διευθυντής του Δήμου Γευγελής κ. Kire Janisliev. Ο κ. Γκουντενούδης έθεσε πρωτίστως το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στη μεθοριακή περιοχή πέριξ του Αξιού ποταμού και των προβλημάτων που κάτι τέτοιο θα προξενούσε στο περιβάλλον και κυρίως στην ποιότητα των υδάτων της περιοχής.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλές παραποτάμιες γεωτρήσεις στο Δήμο Παιονίας οι οποίες εξυπηρετούν την υδροδότηση της περιοχής και μια πιθανή δημιουργία ορύγματος θα κατέστρεφε το οικοσύστημα και θα επηρέαζε με καταλυτικό τρόπο την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο κ. Frangov μας κατέστησε σαφές ότι προς στιγμήν και μετά την συντριπτική υπεροχή της αρνητικής ψήφου στο τοπικό δημοψήφισμα για τη δημιουργία μεταλλείων, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται.

Στην σύσκεψη τέθηκαν κι άλλα θέματα διασυνοριακής συνεργασίας και κυρίως το νέο πρόγραμμα interregμεταξύ Δήμου Παιονίας (μέσω της ΔΕΥΑ), Δήμου Γευγελής, Δημόσιας Επιχείρησης “Komunalec” της Γευγελής και της Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνας, υπό τον επιστημονικό συντονισμό του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το έργο AQUAMIΙ θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξασφάλιση της στην ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων σε διασυνοριακό επίπεδο με την προμήθεια εξοπλισμού για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, υποδομές για τη βελτίωση του δικτύου και υποδομές για την αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης και συνεργασίας καθώς και οι επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται ενόψει της ενταξιακής πορείας της γείτονος χώρας στην Ευρωπαική Ένωση.

Μετά τη λήξη της συνάντηση ο Δήμαρχος Παιονίας παραχώρησε σύντομη συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα