Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη με την υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Θ. Τζάκρη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

TZAKRI1TZAKRI2

Γ. Πατούλης: «Βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να έχει τα κατάλληλα θεσμικά εργαλεία ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά της, προς όφελος των πολιτών και της φυσιογνωμίας των τοπικών κοινωνιών»

Συνάντηση εργασίας για τις δρομολογούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη με την υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθείται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο σχέδιο και υπογράμμισε τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει τα κατάλληλα θεσμικά εργαλεία ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά της, προς όφελος των πολιτών.

 

Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι παθογένειες που εντοπίζονταν διαχρονικά στη διαδικασία της αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων σχετίζονταν κυρίως με την έλλειψη προσωπικού αλλά και στην καθυστέρηση νευραλγικής σημασίας θεσμικών παρεμβάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των χρήσεων γης από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Σε ότι αφορά την ανάγκη ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών, ο κ. Πατούλης τόνισε πως για τους Δήμους παραμένει «μεγάλο αγκάθι» η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, η συνδρομή της οποίας στον συγκεκριμένο τομέα είναι κρίσιμη.

 

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εστίασε στην ανάγκη διατήρησης των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας τη σημασία να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες για τη φυσιογνωμία της πόλης τους.

 

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με την κα Τζάκρη είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των θεσμικών αλλαγών που είναι στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της μείωσης της γραφειοκρατίας, προς όφελος των πολιτών.

Η υφυπουργός μας ενημέρωσε για τις ρυθμίσεις του δρομολογούμενου νομοσχεδίου που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την ευχαριστούμε. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, ωστόσο χρειαζόμαστε χρόνο για να το επεξεργαστούμε προκειμένου να κάνουμε τις επιμέρους παρατηρήσεις μας, όπου κρίνουμε απαραίτητο.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πάγιος στόχος και βασική προτεραιότητα είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες».

 

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ εκτός από τον Πρόεδρο της Γ.Πατούλη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και το επιστημονικό στέλεχος της ΚΕΔΕ Σ. Μαντές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα