Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Κύπρου

Γ. Πατούλης: «Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση προσβλέπει σε μια γόνιμη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου προς όφελος του θεσμού που υπηρετούμε αλλά και των τοπικών μας κοινωνιών»

 

Επιστολή με την οποία εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς όλους τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Κύπρου, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης τονίζει πως «η Ελληνική Αυτοδιοίκηση προσβλέπει σε μία μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου προς όφελος του θεσμού που υπηρετούμε αλλά και των τοπικών μας κοινωνιών».

Παράλληλα υπογραμμίζει τη σημασία επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για τον τόπο τους και εκφράζει τη βούληση της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταλλάξει εμπειρίες και τεχνογνωσία με την Κυπριακή Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Στόχος είναι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του ρόλου της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου της ΚΕΔΕ

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

 

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ και όλης της Αυτοδιοίκησης στη χώρα θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας.

Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση προσβλέπει σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου προς όφελος του θεσμού που υπηρετούμε αλλά και των τοπικών μας κοινωνιών.

Ο ελληνισμός της Ελλάδας και της Κύπρου χρειάζεται να προχωρήσει με γοργά βήματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη δυνατότητα να μπορεί η τοπική κοινωνία να αποφασίζει για τον τόπο της.

Οι χώρες της Ευρώπης μεταρρυθμίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και παρά την κρίση βρίσκονται σε αναπτυξιακή πορεία. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία μας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του ρόλου της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όλοι οι αιρετοί της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας και να παρέχουμε σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλα τα FORA τη συστηματική συμπαράστασή μας για την επίλυση του εθνικού ζητήματος της Κύπρου.

Καλή δύναμη στο έργο σας.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα