Συγχαρητήρια επιστολή Πρόεδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς το δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο -Γ. Πατούλης: Η πράξη του Δημάρχου Δεσκάτης τιμά όλη την Αυτοδιοίκηση –Αναγκαίο να εφαρμοστεί και στη πράξη ο νόμος για τον ορισμό οδηγών επιφυλακής σε έκτακτες περιπτώσεις

Τα συγχαρητήριά του εκφράζει ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς το δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο, ο οποίος ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, ανέλαβε πρωτοβουλία και οδήγησε ο ίδιος το όχημα προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο τραυματία τροχαίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η πράξη του Δημάρχου Δεσκάτης τιμά όλη την Αυτοδιοίκηση και υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί και στη πράξη ο νόμος για τον ορισμό οδηγών επιφυλακής σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Αγαπητέ συνάδελφε

Θα ήθελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την απόφασή σου, ελλείψει οδηγού, να οδηγήσεις εσύ το ασθενοφόρο και να συμβάλεις στη προσπάθεια διάσωσης μιας ανθρώπινης ζωής.

Η πράξη σου τιμά όλη την Αυτοδιοίκηση και επιβεβαιώνει ότι ο ρόλος μας ως αιρετοί δεν περιορίζεται σε διοικητικά και μόνο καθήκοντα, αλλά επεκτείνεται και σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Το σχετικό συμβάν αποτελεί αφορμή για να αναδειχθεί για άλλη μια φορά ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στις ακριτικές περιοχές όπου οι πολίτες διατρέχουν κίνδυνο, όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ θα αναλάβω πρωτοβουλίες προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση και στη πράξη της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας θα μπορούν να εκτελούν, σε έκτακτη ανάγκη, χρέη οδηγού ασθενοφόρου οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα