Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας – Ποιούς εξυπηρετεί

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας αποτελεί μία νέα κοινωνική δομή που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν μήνα με έδρα την πόλη της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στην οδό Αχιλλέα Μπουντουβή 21-23 Β΄ (πρώην οδός Αγίου Γεωργίου).
Σκοπός της λειτουργίας του είναι η περαιτέρω υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών του Δήμου μας με γνώμονα την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας, καθώς και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι να αποτελέσει έναν πρότυπο χώρο υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε εθνικό επίπεδο.
Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες του δήμου.
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες:
Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στο σύνολο του Δήμου Ήλιδας και –κατά προτεραιότητα– οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, Αμεα, ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Το Κέντρο –μέσω παραπομπών– θα διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες (Υπηρεσίες ΟΤΑ, Δημόσιες Υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κ.λ.π.) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, συμβάλλοντας έτσι στην αξιοποίηση των εν λόγω φορέων και Υπηρεσιών.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και συγκεκριμένα από Κοινωνικό λειτουργό και Ψυχολόγο. Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 7:30 το πρωί με 15:30 μετά το μεσημέρι.

Περισσότερα Δήμος Ήλιδας Website 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα