Σχολή οικοξεναγών διεκδικεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Η σύνδεση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με όλα τα επίπεδα Εκπαίδευσης, αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό έγινε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του δημάρχου κ. Παναγιώτη Νάνου, με τον διευθυντή του ΔΙΕΚ Καρδίτσας κ. Θόδωρο Μπαλομένο, ενώ συμμετείχε και η αντιδήμαρχος κ. Βάσω Ξηροφώτου.

Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στη λίμνη Πλαστήρα, όπως η δημιουργία τμήματος Οικο-ξεναγών και συνοδών Βουνού, Ποιοτικής Γεωργίας και Αγροδιατροφικών Προϊόντων.

Στην ατζέντα επίσης ήταν η φιλοξενία αποφοίτων ΔΙΕΚ για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του Δήμου, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης Θερινών Σχολείων στην κατασκήνωση της Νεράϊδας.

Ο κ. Μπαλομένος είπε ότι οι προτάσεις έρχονται στην κατάλληλη στιγμή διότι αυτή την εποχή σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα των ειδικοτήτων και ανέφερε στον δήμαρχο την πρόθεση να δημιουργηθεί Θεματικό ΔΙΕΚ στην Καρδίτσα.

Ο Δήμαρχος κ. Νάνος έθεσε στη διάθεση του ΔΙΕΚ σχολικές εγκαταστάσεις και το κατασκηνωτικό κέντρο της Νεράϊδας, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δημιουργία Θεματικού ΔΙΕΚ στην Καρδίτσα.

Πηγή Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα