“Η νεα γενιά της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή”, η Μ. Υδραίου με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας»

Για δύο ώρες  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου άκουσε τα αιτήματα, τις προτάσεις και τις ιδέες της νέας γενιάς, των εκπροσώπων των προεδρείων των 15μελών συμβουλίων των Λυκείων, σε μια ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κώστας Κωστάλης, είχε, το προηγούμενο διάστημα,  πραγματοποιήσει εκτενείς συζητήσεις και συναντήσεις με τους μαθητές και τα 15μελή Συμβούλια όλων των σχολείων.

Μάλιστα, προκειμένου να σχηματοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών κατά προτεραιότητα, υπήρξε και διαδικασία συμπλήρωσης ειδικών ερωτηματολογίων που έφτιαξαν και συμπλήρωσαν τα ίδια τα παιδιά.

Ακούστηκαν και καταγράφηκαν σοβαρές και εποικοδομητικές προτάσεις, που αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά της Κέρκυρας έχει αίσθημα ευθύνης, αγαπά το σχολείο και τον τόπο της, έχει ιδέες που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου πρότεινε τη συμμετοχή μαθητών στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι μαθητές αφού αποτελούν το κύριο μέλος της σχολικής κοινότητας.

Η συνάντηση που έγινε παρουσία της εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας του Δήμου Μαρίας Ζερβού, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου κ. Κώστα Κωστάλη και του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Πουλή, είναι η αρχή μιας διαρκούς, άμεσης και αδιαμεσολάβητης επαφής ανάμεσα στο Δήμο και στη μαθητική κοινότητα.

Σε δήλωσή της, η Μερόπη Υδραίου αναφέρει:

«Θεωρώ ότι ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες και συναντήσεις που είχα. Η νέα γενιά της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή. Με εντυπωσίασαν με τις προτάσεις, τις ιδέες τους, την ωριμότητα τους αλλά και τους ανοιχτούς ορίζοντες που έχει η σκέψη τους.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να δουλεύουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των σχολείων αλλά και για να κάνουμε πράξη τις προτάσεις των παιδιών.»

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα