Ψήφισμα Συμπαράστασης της ΚΕΔΕ προς το Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Είμαστε στο πλευρό των Δανειοληπτών –  το κράτος να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει το πρόβλημα

 

Την αμέριστη συμπαράσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ προς το Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου διατυπώνει ψήφισμα του το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κατά τη συνεδρίαση του χθες Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, δέχθηκε αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, ο Πρόεδρος του οποίου, κος Παντελής Αντωνιάδης, εξέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

 

Τα δάνεια χορηγήθηκαν από τις τράπεζες κυρίως από το 2006 έως το 2009, περίοδο κατά την οποία η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ και ελβετικού φράγκου ήταν υψηλή. Αυτό είχε ως συνέπεια οι δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας να έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση και να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου τους.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στο πλευρό των Δανειοληπτών. Αναφερόμενος στη δικαστική εξέλιξη, μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. 334/2016 θετικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί συλλογικής αγωγής, ύστερα από διαλογική συζήτηση, υπογράμμισε ότι η πολιτεία οφείλει, με βάση και την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος.

 

Επισυνάπτεται το ψήφισμα

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα