Προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Στην προμήθεια οκτώ ειδικών μεταλλικών κάδων προχώρησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Στόχος είναι να περιοριστεί η αυθαίρετη εναπόθεση μεγάλων αντικειμένων, στρωμάτων, οικιακών και άλλων συσκευών που δεν μπορούν να απομακρυνθούν μέσα από την αποκομιδή των οικιακών απορριμάτων και καταλήγουν σε δρόμους και ρέματα.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν ήδη σε επιλεγμένα σημεία των κοινοτήτων Μπελοκομίτη, Νεοχωρίου, Καλύβια Πεζούλας, Σταυρός Κερασιάς – Κρυονερίου, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Μοσχάτου και Λαμπερου – Αγίου Αθανασίου.
Το συνολικό κόστος αγοράς ανήλθε στις 20.000 ευρώ και αν απαιτηθεί θα γίνει προμήθεια συμπληρωματικών κάδων.

Επίσης μετά από επαφή με την εταιρία ΑΦΙΣ, για πρώτη φορά ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης φορητών μπαταριών σε αρκετά σημεία του Δήμου. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου μέχρι πρότινος οι μπαταρίες κατέληγαν στα οικιακά απορρίμματα.

Τέλος, από το Δήμο σχεδιάζεται πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών της λίμνης Πλαστήρα, για την απομάκρυνση των πλαστικών και άλλων συνθετικών υλών που έστειλαν τα ποτάμια με την καταστροφή του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» και παραμένουν στη λίμνη.

Πηγή Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα