Προτάσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ για το σχεδιασμό εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής-Άρθρο του Γ.Πατούλη στην εφημερίδα Real News «Η κυβέρνηση να επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης»

 

Την επείγουσα ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τη συγκρότηση ενός οργανωμένου υγειονομικού δικτύου που θα διαθέτει τα κατάλληλα μέσα αλλά και το επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των μεταναστών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει πως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών γνωρίζει από «πρώτο χέρι τα προβλήματα» καθώς, όπως αναφέρει, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που πλήττονται από το προσφυγικό ρεύμα, με εθελοντές γιατρούς που υλοποίησαν σημαντικές δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 

Ωστόσο καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές πολιτικές και χαρακτηρίζει τους μέχρι τώρα χειρισμούς «ανεύθυνους» και «πρόχειρους».

 

 

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τονίζει πως ο σχεδιασμός για μία εθνική μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 

-Την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού

-Τη συνεχή καταγραφή των πληθυσμιακών δεδομένων των προσφύγων και μεταναστών

-Την οργάνωση των καταυλισμών των προσφύγων με προσλήψεις διοικητικού προσωπικού και ιατρών, με διαδικασίες εντοπιότητας

-Την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για τους πρόσφυγες

-Τη δημιουργία ιατρείων όλων των επιπέδων εντός των καταυλισμών

-Την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων των δήμων, μέχρι το καλοκαίρι, με επινοικίαση

-Την εκτύπωση φυλλαδίων στη γλώσσα των μεταναστών με θεματολογία ενημέρωση, πρώτες βοήθειες

-Την καταγραφή των συγγενών των προσφύγων και εντοπισμό σε ποια χώρα βρίσκονται με σκοπό την ανεύρεση του πιθανού προορισμού.

 

Επισυνάπτεται το άρθρο του κ. Γιώργου Πατούλη στη Real News

 real αρθρο

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα