Πρόταση της ΚΕΔΕ προς Π. Κουρουμπλή για δυνητική ανανέωση των συμβάσεων καθαριότητας Γ. Πατούλης: Είμαστε με το μέρος των εργαζομένων –Αναγκαίο η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια

Συγκεκριμένη πρόταση η οποία ζητεί να συμπεριληφθεί ως προσθήκη στη τροπολογία για την ανανέωση συμβάσεων καθαριότητας, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΚΕΔΕ «οι δήμοι θα είναι σε θέση να λάβουν απόφαση παράτασης των συμβάσεων, εφόσον υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίωση ύπαρξης των αντίστοιχων πιστώσεων από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι πως πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι «οι δήμοι δεν είναι Αυτοδιοίκηση β’ κατηγορίας. Ως δήμαρχοι είμαστε υπέρ των εργαζομένων, ωστόσο λόγω της δεδομένης οικονομικής δυσπραγίας των δήμων και της αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν σε περεταίρω επιβάρυνση μέσω των δημοτικών τελών, η ΚΕΔΕ επιμένει στο αίτημά της για επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του κόστους των συμβάσεων που ανανεώνονται.

Επισυνάπτεται η επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα