Συμμετοχή του Δήμου Αγιάς σε πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού

Ο Δήμος Αγιάς θα συμμετέχει σε πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO N. Λάρισας με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον καρκίνο του μαστού. Σχετική ενημέρωση θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στις 8:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσαλλίδα. Το έργο το οποίο προτίθεται να υλοποιήσει ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, στόχο έχει την εκπαίδευση τριακοσίων (300) γυναικών-ωφελουμένων από το έργο, στην ψηλάφηση των μαστών τους ως διαδικασίας έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Ο πρώιμος καρκίνος του μαστού μπορεί να υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή με επιτυχία, και οι περισσότερες γυναίκες που διαγιγνώσκονται και υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή για πρώιμο καρκίνο του μαστού δεν θα πεθάνουν από την ασθένεια. Η έγκαιρη διάγνωση λοιπόν αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης και η ψηλάφηση των μαστών από τις ίδιες τις γυναίκες συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό το σκοπό.
Με το προτεινόμενο έργο θα εκπαιδευτούν τριακόσιες γυναίκες/ωφελούμενες στην ψηλάφηση των μαστών τους μέσα από μια διαδικασία εκπαιδευτικού προγράμματος σε χώρους του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σε συνεργασία με τον Καθηγητή του τμήματος, ιατρό, κ. Κύργια, την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Τόλια και την Προισταμένη του Τμήματος κ. Μακρίδου.
Το έργο θα περιλαμβάνει συνολικά 110 ώρες λήψη ιστορικού και συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τις 110 ωφελούμενες γυναίκες. Εικοσι τέσσερεις (24) ώρες θεωρητική εξάσκηση και 36 ώρες πρακτική εξάσκηση. Σύνολο ωρών 170 ώρες.
Ά ΦΑΣΗ꞉ Παρουσίαση του καρκίνου του μαστού-Πρόληψη & Αυτοψηλάφηση του μαστού και
‘Β ΦΑΣΗ Πρακτική εξάσκηση.

Υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος για το Δήμο Αγιάς:
Ζιούλη Αναστασία Δημοτική Σύμβουλος 69343645509

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να πάρουν πληροφορίες και να καλέσουν στα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Βοήθεια στο Σπίτι :
Γογουροπούλου Στυλιανή: Κοινωνική λειτουργός Δημοτική ενότητα Αγιάς: 2494023403
Κακαλιάγκα Ευθυμία: Κοινωνική Λειτουργός Δημοτική ενότητα Λακέρειας: 2494350308
Σταμάτη Ελένη: Κοινωνική Λειτουργός Δημοτική ενότητα Μελιβοίας : 2494031630
Αποστολοπούλου Αγαθή: Κοιν. Λειτουργός Δημοτική ενότητα Ευρυμενών: 2495350209

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα