Προγράμματα ενίσχυσης νέων από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει τους πολίτες, ότι η Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναπτύσσει σειρά από δράσεις/προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στην ενδυνάμωση και υποστήριξη των νέων.

Τα κύρια προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ», το οποίο αφορά στην προώθηση της απασχόλησης των νέων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και στόχος του είναι να παρουσιάσει στους νέους, οι οποίοι σκέπτονται να εγκατασταθούν στην περιφέρεια και να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ», σκοπός του οποίου είναι η έμπρακτη νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων έως 35 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για συγκεκριμένες υποθέσεις ποινικών, αστικών, διοικητικών και εργατικών ζητημάτων.

3. BIENALLE ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι ένα εκ των εννέα ιδρυτικών μελών της Διεθνούς Ένωσης της BJCEM aisbl (Biennale des jeunes createurs de l’ Europe et de la Mediteranee). H BJCEM αποτελεί ένα μεγάλο, μοναδικό στην Ευρώπη δίκτυο, συγκεντρώνοντας σε ένα κοινό στόχο Πολιτιστικά Ιδρύματα, Πανεπιστήμια, Μουσεία Σύγχρονης τέχνης, Γκαλερί, Κρατικούς Φορείς και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ανεξάρτητους καλλιτεχνικούς οργανισμούς από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Κορυφαία δράση της Ένωσης είναι η διοργάνωση κάθε δύο χρόνια της Biennale των νέων δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
Στόχος του δικτύου και δια του Τμήματος Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς της ΓΓΔΒΜΝΓ είναι η στήριξη των νέων δημιουργών, η διευκόλυνση τους για ένταξη στη διεθνή αγορά Τέχνης, μέσα από δράσεις που ενισχύουν το διαπολιτισμικό διάλογο.

4. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης, το οποίο προσφέρει σημαντικά μειωμένες τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα για τους νέους σε όλη την Ευρώπη και παράλληλα προάγει την κινητικότητα, την ενεργοποίηση και την αυτονόμηση τους. Η εν λόγω Κάρτα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13-30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 34 ακόμα χώρες της Ευρώπης.
Στη χώρα μας οι νέοι που είναι κάτοχοι της κάρτας έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν το δίκτυο συνεργατών του προγράμματος.
Οι συνεργάτες αυτοί καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά: εκπαίδευση, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, πολιτισμό, υγεία, τουρισμό, εμπορικά καταστήματα.

Πολίτες που επιθυμούν να έχουν ενημέρωση και πληροφορίες για τα προαναφερθέντα προγράμματα, μπορούν να απευθύνονται στην Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς,
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ 15180, τηλ. 2103442000, www.gsae.edu.gr.

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα