Πρόγραμμα συλλογής κενών φιαλών φυτοφαρμάκων στο Δ. Κιλελέρ

Με επιτυχία συνεχίστηκε το πρόγραμμα «Συλλογή Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» στο Δήμο Κιλελέρ και συγκεκριμένα στη ΔΕ Πλατυκάμπου  που εκπόνησε η  Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου σε συνεργασία με τον ΦΟΣΔΑ Λάρισας, το ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), το Σύλλογο Γεωπόνων Λάρισας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κουκούτσης, εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε:

“Στο Δήμο μας συνεχίζεται η προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά την διαχείριση των συσκευασιών τους. Πρακτικά το πρόβλημα είναι έντονο στους Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις όπως και ο δικός μας.

Με την πρακτική της συλλογής συμβάλλουμε στην αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών  ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα. Η ενημέρωση αρχικά και γενικότερα η όλη εκστρατεία που ξεκίνησε και συνεχίζεται από το Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα από την αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης αποδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σ’ αυτή τη δράση  έχουν ενεργό ρόλο οι αγρότες της περιοχή μας τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους”.

Πηγή: Δήμος Κιλελέρ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα