Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Ενωμένοι διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα μας – Αν κριθεί αναγκαίο θα επιλέξουμε το δρόμο της σύγκρουσής για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών

ΚΕΔΕ ΓΣ«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη σε ένα αρραγές μέτωπο θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά της, με στόχο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση του κράτους. Ωστόσο δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την υποβάθμιση του ρόλου και του έργου της».  Με αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης έκλεισε τις εργασίες Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των δημάρχων.

Κατά τη συνέλευση κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις από όλες τις παρατάξεις οι οποίες, όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης, κατεγράφησαν και θα αποτελέσουν τη βάση γα ένα κοινό κείμενο θέσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων το οποίο η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το τελικό κείμενο θα εγκριθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως σε περίπτωση που τα αιτήματα μας δε γίνουν αποδεκτά θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν σε βάρος των πολιτών.

«Η Αυτοδιοίκηση έχει ωριμάσει», επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού είναι μία γροθιά και αν κριθεί αναγκαίο θα υπερασπιστεί δυναμικά τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Θα είμαστε σε εγρήγορση».

Παράλληλα το Προεδρείο της ΚΕΔΕ μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων θα επιδιώξουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση, ενώ θα ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και  των  πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ Ν. Τράκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ -ΟΤΑ Μ. Δαρδαμάνης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρθαλίτης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και πλήθος δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που είναι μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Τις εργασίες παρακολούθησε και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός της ΝΔ Χ. Αθανασίου.

 Δείτε λεπτομέρειες από τη συνεδρίαση εδώ  

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα