Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των δήμων της Αττικής που έχουν έννομο συμφέρον να μην αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τον ΕΔΣΝΑ -Η απόφαση ελήφθη μη νόμιμα και πρέπει να ανακληθεί

Ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης τις τελευταίες ημέρες γίνεται δέκτης έντονων  διαμαρτυριών πολλών Δημάρχων της Αττικής οι οποίοι είναι μέλη του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την δήθεν κατεπείγουσα απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να μεταφέρει στην Περιφέρεια Αττικής σημαντικές αρμοδιότητες που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Με αφορμή τις σχετικές αντιδράσεις ο Γ. Πατούλης δηλώνει ότι η ΚΕΔΕ θα είναι αλληλέγγυα στον αγώνα, τόσο του προσωπικού του ΕΔΣΝΑ, το οποίο υφίσταται απαξίωση με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων, όσο στις κινήσεις των Δήμων της Αττικής που έχουν έννομο συμφέρον και θα προσφύγουν ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να χαρακτηριστεί η απόφαση παράνομη.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στοιχειοθετεί τη στάση του και καταδικάζει  την απόφαση της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από τον ΕΔΣΝΑ επισημαίνοντας:

1ον. Η απόφαση αυτή ελήφθη μη νόμιμα γιατί δεν συγκέντρωνε την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής δηλαδή πλειοψηφία 4 Συμβούλων (επί συνολικού αριθμού 7 μελών).

Άρα για τον λόγο αυτό είναι παράνομη , θα προσβληθεί ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τους Δήμους που έχουν άμεσο έννομο συμφέρον.

Γι’ αυτό το λόγο και πριν την ακύρωσή της ζητούμε τουλάχιστον να ανακληθεί από την ίδια Εκτελεστική Επιτροπή.

2ον. Η απόφαση αυτή πέραν του τυπικού λόγου της ακυρότητας λαμβάνεται σε μία περίοδο που όλοι απουσιάζουν και το σπουδαιότερο, λαμβάνεται χωρίς να έχει υπάρξει ένα στάδιο διαβούλευσης που έπρεπε να κάνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου ώστε να εκφρασθούν επ’ αυτού οι μετέχοντες στο Σύνδεσμο Δήμοι αλλά και τα όργανά τους όπως είναι η ΠΕΔΑ αλλά και η ΚΕΔΕ.

3ον. Η απόφαση αυτή ελήφθη ολίγες ημέρες μετά την συγκρότηση ομάδας εργασίας που συνεστήθη στις 25/7/2016 με απόφαση της Προέδρου κας Δούρου και της οποίας έργο είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση των διαδικασιών υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στον άξονα 14 του ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020.

Η ομάδα αυτή επιφορτίζεται με την συγκέντρωση των υφισταμένων μελετών και την συνεργασία με αρμόδιους φορείς-Συμβούλους μελετητές για την σύντομη ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής αιτημάτων χρηματοδότησης και σύνταξης σχετικών τεχνικών δελτίων.

Και ενώ η πιο πάνω Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της έρχεται αιφνιδίως η Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει μία σημαντική απόφαση χωρίς καμμιά Υπηρεσιακή εισήγηση.

4ον. Τέλος καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση αφού με την απόφαση αυτή απαξιώνεται πλήρως το έμπειρο προσωπικό του ΕΔΣΝΑ καθόσον ουδεμία εισήγηση Υπηρεσιακή υπήρξε που θα δικαιολογούσε την ανάθεση των αρμοδιοτήτων αυτών στην Περιφέρεια παρακάμπτοντας την οργανωτική Υπηρεσιακή δομή του Φορέα αυτού .

Δεν υπάρχει ουδεμία επίκληση στην απόφαση λόγου που να επικαλείται την Υπηρεσιακή αδυναμία ή ανεπάρκεια του μηχανισμού του φορέα του ΕΔΣΝΑ ώστε να δικαιολογείται μεταβίβαση σοβαρών αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του προσωπικού του ΕΔΣΝΑ το οποίο φαίνεται ότι υφίσταται φοβερή απαξίωση που επηρεάζει αποφασιστικά τη λειτουργία του Συνδέσμου αφού μέλη του είναι οι Δήμοι της Αττικής των οποίων τις απόψεις υπερασπίζονται τόσο η ΠΕΔΑ αλλά και η ΚΕΔΕ ως ο κύριος φορέας προάσπισης των συμφερόντων των ΟΤΑ της χώρας.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα