Προχωρά από τη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών η αντικατάσταση των παλαιών υδρομέτρων με νέα ψηφιακά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση υδρομέτρων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Δήμου Δελφών.
Πιο συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων της αρμόδιας Υπηρεσίας, τα παλαιά υδρόμετρα έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακά νέας τεχνολογίας, σε ποσοστό πάνω από 70%. Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται στις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Γαλαξιδίου, Γραβιάς, Δελφών και Δεσφίνας.
Υπενθυμίζεται ότι η αντικατάσταση γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών, καθώς η σχετική δαπάνη καλύπτεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Να σημειωθεί επίσης ότι, τα παλαιά υδρόμετρα που αντικαθίστανται συγκεντρώνονται στην αποθήκη της Δ.Ε.Υ.Α., όπου και θα κρατηθούν για το χρονικό διάστημα που ορίζεται από το νόμο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καταστροφή τους, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών στα τηλέφωνα: 2265079197, 2265079198 και 2265079183.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α., κ. Ευάγγελος Κούσουλας, σε δήλωσή του για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη σημείωσε: «Η Δ.Ε.Υ.Α. αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, επιτυγχάνει με το πέρασμα του χρόνου τον καλύτερο δυνατό έλεγχο σχετικά με την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του νερού. Η αντικατάσταση των υδρομέτρων με νέα ψηφιακά σημαίνει στην πράξη περιορισμό της ανθρώπινης παρέμβασης στην καταγραφή των καταναλώσεων, καθώς και άμεση έκδοση των λογαριασμών, αφενός χωρίς καθυστέρηση και αφετέρου με απόλυτη αξιοπιστία».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα