Πλούσιες δράσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής αποτελούν χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, της σύγχρονης αγωγής και σεβασμού παιδιού και οικογένειας, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων.

Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου προέβη σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης των κτιρίων των δομών όπως των συστημάτων πυρασφάλειας, ψύξης – θέρμανσης, καυστήρων κ.λ.π, ώστε να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας τους.

Παράλληλα, έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού του εσωτερικού χώρου του κτιρίου του  2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Λαυρίου, προμήθεια επίπλων –ντουλαπιών για την καλύτερη οργάνωση του σταθμού, αλλά και αλλαγή όλων των παλαιών στρωμάτων των νηπίων με ταυτόχρονη προμήθεια νέων κλινοσκεπασμάτων. Για τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου πραγματοποιήθηκε προμήθεια κλιματιστικών μονάδων.

Με στόχο να καλλιεργηθεί στα παιδιά η φιλαναγνωσία και την μάθηση  εμπλουτίσαμε τις βιβλιοθήκες με νέα εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια. Προμηθευτήκαμε παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να βοηθήσουμε το παιδαγωγικό προσωπικό στο έργο του, ενώ τοποθετήθηκε μαλακό δάπεδο στην αίθουσα γυμναστικής.  Για την καλύτερη υγιεινή των νηπίων  αγοράστηκαν στεγνωτήρες χεριών, αλλά και νέος εξοπλισμός κουζίνας.

Για το προσωπικό έγινε αγορά απαραίτητων ειδών ένδυσης (στολές εργασίας, υποδήματα, ποδιές) παράλληλα με κριτήριο την επαρκή και συνεχή κατάρτιση του παιδαγωγικού προσωπικού πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με θέμα «Τα μυστικά της τέχνης της αφήγησης, το παραμύθι» και ολοκληρώθηκε – στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής του σεμιναρίου –  με παραστάσεις αφηγήσεις παραμυθιών στα τμήματα των παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ)

Τέλος, η χρονιά έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά, με παραστάσεις κουκλοθέατρου και όμορφα δώρα για τα νήπια!

 

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα