Πετυχημένη η ημερίδα «Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου ημερίδα με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και από πλευράς του Δήμου Σιντικής και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών έγινε δοκιμαστική διεπαφή του Δήμου με το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου μέσω συστήματος Τηλεπικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης, ενώ στο χώρο του σχολείου βρισκόταν και όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής.

Τον Δήμο Σιντικής εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτικής Προστασίας & Τουρισμού Γιάννης Τορουνίδης, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Απασχόλησης Σταυρούλα Αργυροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Άρης Καραντζούλης.

Σκοπό της ημερίδας ήταν η εξοικείωση των στελεχών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, των γονέων και των μαθητών με τις δράσεις διαχείρισης κρίσεων στα σχολεία, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας φυσικών ή ανθρωπογενών απειλών και καταστροφών. Παράλληλα, οι Επιμελήτριες Ανηλίκων Ευθυμία Γκούμλα και Ελένη Χατζηβασιλείου, αλλά και η Επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής Βασιλική Πέτσα ανέπτυξαν το θέμα «Ανήλικοι σε κρίση; Θύτες ή θύματα;».

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα