Παρουσίαση του οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της δημοτικής αρχής στο Δήμο της STARA ZAGORA στη Βουλγαρία

Το  Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) σε συνεργασία με το Δήμο της STARA ZAGORA στη Βουλγαρία και την τοπική ΜΚΟ Academy ofSuccess πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία στις 29 Μαρτίου 2019 στο Διεθνές Κέντρο Νεότητας του Δήμου, εκδήλωση για την παρουσίαση του οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου  ‘Democracy Values for Youth Participation’, Erasmus Plus.

Σκοπός της εκδήλωσης, που την παρακολούθησε πλήθος μαθητριών και μαθητών του Κέντρου Νεότητας, ήταν η προώθηση του εσωτερικού διαλόγου μεταξύ της δημοτικής αρχής και ομάδων νέων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μέσα από τη χρήση και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Αντιδήμαρχος του Δήμου της STARA ZAGORA  κα Ivanka Sotirova, με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, επικεφαλής εταίρου του έργου, κ. Στέφανο Πανακούλια.

Κατόπιν ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του έργου και της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας  ‘DemocracyValues for Youth Participation’ (http://www.youthparticipation.eu/en-us/) από τον κ. Θεόδωρο Πατσουλέ, Υπεύθυνο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.).

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εκπαίδευση των μαθητριών και μαθητών του Κέντρου Νεότητας στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως μέσου για την κριτική και υπεύθυνη συμμετοχή τους στα κοινά του Δήμου τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι μαθήτριες και μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και με την υποστήριξη των εκπροσώπων των εταίρων του έργου παρουσίασαν τις ιδέες τους για τη βελτίωση του άμεσου κοινωνικού περίγυρού τους.

Την εκδήλωση έκλεισε η Αντιδήμαρχος  του Δήμου της STARA ZAGORA  κα Ivanka Sotirova, η οποία αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για τις πραγματικά σημαντικές προτάσεις τους, αναφέρθηκε στις σημαντικές  πρωτοβουλίες του Δήμου για την προώθηση της επικοινωνίας με τους νέους.

ΠΗΓΗ: ΔΕΠΑΝ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα