Παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου Π. Αντωνακόπουλου στην Υπ. Πολιτισμού για ενίσχυση με προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου

Μια ακόμα παρέμβαση στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την αναγκαία ενίσχυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου με πρόσθετο μόνιμο και εποχικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες του, έκανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
– Υπενθυμίζει πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου που στεγάζεται σε κτίριο νεοκλασικού ρυθμού, έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και το οποίο λειτούργησε ως Δημοτική Αγορά της πόλης από τον 19ο ως τις αρχές του 20ου αιώνα, στη μεγάλη έκθεση του περιλαμβάνει 1.120 αντικείμενα από όλο το Νομό που αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας από τα προϊστορικά έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια.
Στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα να το επισκέπτονται καθημερινά και να περιηγούνται στο εσωτερικό του εκατοντάδες επισκέπτες – τουρίστες.
Επίσης ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει το δεδομένο, τεράστιο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής στον τομέα του Πολιτισμού και προτρέπει στην άμεση υλοποίηση ενίσχυσης του Μουσείου, τόσο με μόνιμο όσο και με εποχικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί καθοριστικά αυτός ο «φάρος» πολιτισμού της πόλης.
Που δίνοντας σε κάθε περίπτωση πολύ μεγάλο και διαρκές έναυσμα επισκεψιμότητας σε Έλληνες και ξένους τουρίστες, να μπορούν να θαυμάσουν απρόσκοπτα ένα καταπληκτικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα με έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο, που αποτελεί πραγματικό κόσμημα.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα