Παρεμβάσεις του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στην παραλιακή ζώνη και τους παραθεριστικούς οικισμούς

Στις παραλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όπως στον Ίμερο, Προφήτη Ηλία, Κρυονέρι, Αλκυώνα, Ταχυδρομικά, Πλατανίτη, Άγιο Χαράλαμπο και τα Πετρωτά ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προέβη σε μία σειρά ουσιαστικών και σοβαρών παρεμβάσεων.

Εκτός των εργασιών που έγιναν με εργολαβία και είχαν σαν στόχο τις πρώτες βασικές συντηρήσεις στους χώρους, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν καταστροφές σε υποδομές στην παραλιακή ζώνη, ο Δήμος προέβη σε μία σειρά εργασιών με δικά του μέσα:

Συγκεκριμένα, έγιναν εργασίες με γκρέιντερ που αφορούσαν αντιπυρικές ζώνες, αποκατάσταση και συντήρηση της οδοποιίας των παραθεριστικών οικισμών και διαμόρφωση παραλιακών ζωνών, κλπ.

Με JCB διευθέτηση, καθαρισμός παραλιών, απομάκρυνση φερτών υλικών, σκουπιδιών, μπαζών κλπ.

Με φορτηγά για απομακρύνσεις και μεταφορές διαφόρων υλικών.

Με άλλα μηχανήματα πέριξ των παραλιών, που σκοπό είχαν διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις.

Ακόμη, τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης, τοποθετήθηκαν νέες αλλαξιέρες, ομπρέλες και χημικές τουαλέτες, ενώ έγινε συντήρηση των ντουζιερών, καθώς και τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών.

Επίσης, μέσα στις πρωτοβουλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών δικτύων του, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στην παραλιακή ζώνη, τα λιμάνια

 

Μαρώνειας και Ιμέρου και στα δίκτυα ΦΟΠ και στους παραθεριστικούς οικισμούς.

Παράλληλα, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προγραμμάτισε κατά τη θερινή περίοδο και για την τακτικότερη καθαριότητα των παραλιών και των παραλιακών οικισμών ενισχύοντας την επιπλέον, καθώς και την παρουσία αυτοκινούμενου σάρωθρου με στόχο τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες.

Συγχρόνως, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών τοποθέτησε στην ακτή του Κρυονερίου το “seatrack”, το οποίο βοηθάει στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Φωτογραφία2

 

 

 

Φωτογραφία10

Φωτογραφία11

Φωτογραφία12


Πηγή Δήμος Μαρωνείας Σαπών Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα