Παράταση της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών ζητεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή

Την παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για μια πενταετία ζητεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ΚΕΔΕ εγκαίρως έχει ζητήσει την παράταση της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, για χρονικό διάστημα 5 ετών.

 

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «σήμερα, στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα»

 

Αναλυτικά στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής: «Σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, Άρθρο 44 του Ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α269), η παράταση της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών έχει ήδη λήξει από 31/12/2015.

 

Δεδομένης της επικείμενης έναρξης υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η λειτουργία πολλών Παιδικών & Βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων καθώς και το γεγονός ότι αντίστοιχες και παρεμφερείς δράσεις προβλέπονται στα Π.Ε.Π., παρακαλούμε όπως προβλεφθεί άμεσα η παράταση της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους.

 

Σας επισημαίνουμε δε, ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. εγκαίρως και όπως αποτυπώνεται στην ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με αριθμό 211/9-5-2015 η οποία σας επισυνάπτεται, έχει ζητήσει την παράταση της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών σταθμών, για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών.

 

Επίσης, στην ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, έχει καταθέσει τις παρατηρήσεις της, επί του σχεδίου της Κ.Υ.Α., για την αδειοδότηση των Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών σταθμών.

 

Ιδιαίτερα σήμερα, στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα