Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Καλούμε όλους τους πολίτες να βγουν, να ψωνίσουν, να διασκεδάσουν, στη “Λευκή Νύχτα” του Πύργου»

Μετά από αναγκαστική διακοπή δυο χρόνων της διοργάνωσης της, λόγω καταστάσεων και συνεπειών covid, η «Λευκή Νύχτα» του Πύργου επιστρέφει αυτό το Σάββατο 20 Αυγούστου. Με διοργανωτή τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Πύργου (για πρώτη φορά), κι ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, απευθύνοντας και κάλεσμα παρουσίας:

“Η «Λευκή Νύχτα» πλέον αναδεικνύεται και καθιερώνεται ως ένας σημαντικός θεσμός για την οικονομία της πόλης, στον εμπορικό κόσμο αλλά και για την ψυχαγωγία του κόσμου. Ο Εμπορικός Σύλλογος αρμοδίως πρωτοστατεί σε αυτή την εκδήλωση με πολλά χαρακτηριστικά ενώ ο Δήμος Πύργου συνδράμει με σημαντική βοήθεια.

Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, εκφράζουν όλους και όλοι πρέπει να βοηθούν και να συμμετέχουν. Είναι μία διαφήμιση για την πόλη, μία σημαντική εξωστρέφεια. Αυτή η πόλη θέλει “λευκό” ακόμα, αφού αρκετό σκοτάδι είχε τα προηγούμενα πολλά χρόνια στον πολιτισμό και στην ψυχαγωγία. Ο Πύργος έχει στερηθεί πάρα πολλά, χρειάζεται ένα νέο πνεύμα, με στροφή στην κοινωνία, στροφή προς την οικονομία, στήριξη των επαγγελματιών που μέσα στο γενικό πλαίσιο που ζούμε, το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό της φτώχειας και της ακρίβειας, καθώς και της πανδημίας, δεν είναι βέβαια ό,τι καλύτερο. Στην ουσία είναι οι χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσε κανείς να δουλέψει στην αγορά. Απάντηση σε όλα αυτά είναι η καλύτερη ψυχολογία, η ψυχαγωγία, η καλύτερη οικονομία με αγορές σε ιδιαίτερες τιμές και προσφορές, κι ακόμα είναι κι η επικοινωνία που αναμένεται πως χιλιάδες κόσμος θα έρθει στον Πύργο και όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά από όλο το Νομό. Που γνωρίζουν ότι η αγορά του Πύργου είναι η καλύτερη στην Ηλεία, όπως ήταν πάντα, κι είναι η αγορά που προσφέρει” επεσήμανε.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ακόμα ότι: “Η αγορά του Πύργου έχει μία ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που δεν μπορεί να βρει κάποιος κάπου αλλού. Αυτό είναι χαρακτηριστικό σε κάθε πρωτεύουσα Νομού. Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα, είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρέπει να πρωτοστατεί. Χωρίς βεβαίως να αδιαφορεί για τους άλλους και να τους απαξιώνει. Αυτός είναι όμως ο ρόλος κάθε πρωτεύουσας σε έναν τόπο. Να τραβάει μπροστά σε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τον τόπο αυτό. Καλώ όλους τους πολίτες να βγουν, να ψωνίσουν, να διασκεδάσουν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να περάσουν ένα όμορφο βράδυ”.

*  Θα διαρκέσει από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 03:00 ξημερώματα Κυριακής.

Μουσικά δρώμενα και μεγάλη συναυλία Χατζηγιάννη

*  Έχουν προγραμματιστεί μουσικά δρώμενα για όλη τη βραδιά. Αρχικά σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως, έξω από το Ταχυδρομείο, στην πλατεία ΟΤΕ, στην πλατεία Ιατρίδη και στη συμβολή οδών Γερμανού κι Αιόλου, κι ακόμα με djs στην οδό Ερμού και στην οδό 28ης Οκτωβρίου, καθώς κι έξω από καταστήματα. Και με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία από τον γνωστό Έλληνα ερμηνευτή Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου, με έναρξη στις 23.30 το βράδυ.

Και παράσταση Καραγκιόζη

Γι’ αυτό το Σάββατο 20/8 η προγραμματισμένη παράσταση στην Κουτσοχέρα αναβάλλεται και θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας στον Πύργο, στην οδό 28ης Οκτωβρίου και Ιωαννίνων (δίπλα από το parking), με ώρα έναρξης στις 21.00.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα