Π. Σημανδηράκης: Με το νέο chania.gr μπορούμε πλέον να εξυπηρετούμε 100% ψηφιακά τις ανάγκες των πολιτών

Η επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων www.chania.gr πραγματοποιήθηκε  μέσω ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης (live-streaming) στα επίσημα κανάλια του Δήμου στα social media.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Τάσο Αλόγλου, υπηρεσιακά στελέχη και συνεργάτες, παρουσίασαν την αναβαθμισμένη ιστοσελίδα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων πρόκειται για μια προσπάθεια, που διήρκησε ενάμιση χρόνο, με βασικό στόχο τη μετάβαση του Δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή.  «Ο τρόπος λειτουργίας της ιστοσελίδας άλλαξε ριζικά, παρέχοντας στους πολίτες ένα εργαλείο για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης και πληροφόρησης από τον Δήμο μας, εξ ολοκλήρου ψηφιακά», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, εκφράζοντας τη φιλοδοξία η νέα ιστοσελίδα να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές.

«Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα διαπιστώσουν τα βήματα προόδου που γίνονται», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων ενώ συμπλήρωσε πως «μία ακόμη σημαντική εκκρεμότητα ετών, έρχεται να ολοκληρωθεί. Πλέον διαθέτουμε μία από τις καλύτερες και λειτουργικότερες ιστοσελίδες της χώρας -σε επίπεδο Δήμων» και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν το chania.gr. 

«Η ανανεωμένη ιστοσελίδα  αποτελεί μόνο την αρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Γίνονται σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση,  δίνοντας στα Χανιά τον τίτλο της έξυπνης πόλης για το 2022, κάνοντας επενδύσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα, που αφορούν τόσο τις  έξυπνες πόλεις, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση όσο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως υπηρεσίες πρόνοιας, καθαριότητας, αλλά και συμμετοχικότητας», τόνισε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Τάσος Αλόγλου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αναλύθηκε το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων, εμπνευσμένο από τον Κύδωνα, ενώ δόθηκε έμφαση και στα νέα χρώματα του λογότυπου, εμπνευσμένα από τη θάλασσα και το φως, όπως εξήγησε η σχεδιάστρια γραφικών, Άγκυ Τομαρά, ενώ για τη λογική της σχεδίασης και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην οργάνωση και εμφάνιση του νέου site, αναφέρθηκε ο ιδρυτής της αναδόχου εταιρίας, Βασίλης Βασιλειάδης.

Αναφορικά με την ιστοσελίδα προστέθηκαν νέες λειτουργίες, με έμφαση στην ιστορία και τα καθημερινά νέα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης από όλες τις συσκευές. Όπως παρουσίασαν η υπάλληλος του Τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Νατάσα Καραναστάση και ο συνεργάτης του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, Περικλής Κουκλάκης, η ανανεωμένη ιστοσελίδα είναι ομαδοποιημένη σε 5 βασικούς άξονες και εξυπηρετεί τους πολίτες, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το Δημαρχείο, χάρη στην ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων. Επίσης, στην κατηγορία Τα Χανιά μου οι χρήστες ενημερώνονται για χρηστικά ζητήματα (καιρός, εφημερεύοντα φαρμακεία, χώροι στάθμευσης, κ.α).

Όπως γνωστοποίησε η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, Σεβαστή Πολυχρονάκη, με περισσότερες από 150 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ικανοποιηθεί μέσω του chania.gr περισσότερα από 15.500 αιτήματα πολιτών. Το σύνολο δε των οικονομικών συναλλαγών μπορεί να ολοκληρωθεί, μέσω του chania.gr, με την προσδοκία οι αριθμοί να αυξηθούν.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει ιστοσελίδα από το 1999, ενώ στην παρούσα φάση οι ημερήσιες επισκέψεις υπερβαίνουν τις 3.500 μοναδικές προβολές.

 

Πηγή: Δήμος Χανίων

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα