Οριστική επίλυση για την αποχέτευση των Λευκών και του Κώστου

  • πογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου διαχείρισης λυμάτων σε Λεύκες – Κώστο του Δήμου Πάρου, προϋπολογισμού 3.500.000 εκ. ευρώ

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πάρο, τους δημότες της, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την «Κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών Λεύκες και Κώστος Πάρου», με χρηματοδότηση μέσω επενδυτικού δανείου, που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 εκ. ευρώ. Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Πάρου και αφορά την κατασκευή ενός σύνθετου δικτύου αγωγών αποχέτευσης, συνολικού μήκους περίπου 16.500 μέτρων.

Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας έλαβε χώρα χθες σε ειδική τελετή στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, παρουσία του Δημάρχου Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου, και των Προέδρων των Kοινοτήτων Λευκών και Κώστου, κ. Ιωάννη Κονταράτου και Ειρήνης Ρούσσου.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν άμεσα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το δίκτυο θα ολοκληρωθεί πλήρως, σε 24 μήνες.

Στη σπουδαιότητα του έργου και τα οφέλη του για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Για εμάς στον Δήμο Πάρου, η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για την έναρξη ενός μεγαλόπνοου έργου, με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το νησί αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων. Επισπεύδονται έτσι διαδικασίες, ενέργειες και εξελίξεις που εκκρεμούσαν για δεκαετίες. Η αποδοχή του φακέλου και των μελετών μας και η ένταξη του έργου, το οποίο ήταν και η πρώτη μας επιλογή,  στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο και ευχαριστώ θερμά, είναι μια σημαντική στιγμή στην υπόθεση της διαχείρισης αστικών λυμάτων, που θα βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα της ζωής όλων.»

Πηγή

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα