Ορισμένοι Γεωγραφικοί Αντιπεριφερειάρχες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Με αφορμή σημερινό άρθρο του Σπύρου Τζόκα Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, στην εφημερίδα «Αυγή» σελ.39, σχετικά με το θέμα της επιλεκτικής χρηματοδότησης δημοτικών έργων από ορισμένους γεωγραφικούς Αντιπεριφερειάρχες, επισημαίνουμε:

Οι αναφορές μας στις παρεμβάσεις ορισμένων γεωγραφικών Αντιπεριφερειαρχών στο ζήτημα της χρηματοδότησης δημοτικών έργων ήταν συγκεκριμένες και θα περιμέναμε από τον κ. Τζόκα να μας δώσει επίσης συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν.

«Έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένοι κανόνες και ποσοστικοποιημένα κριτήρια μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η επιλογή των ώριμων έργων»;

Η συμπεριφορά των δήμων είναι εκείνη που «διχάζει την Αυτοδιοίκηση» ή ορισμένων  γεωγραφικών Αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι για προσωπικό όφελος εξυπηρετούν πελατειακές σκοπιμότητες, κατανέμοντας κατά το δοκούν χρήματα που ανήκουν στους πολίτες – δημότες του κάθε δήμου.

Ο συγγραφέας του άρθρου καλό θα ήταν πριν αρχίσει να κουνάει το δάκτυλο στον Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει στο Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προφανώς η εικόνα αυτή δεν αφορά στο σύνολο των περιφερειών της χώρας. Άλλωστε είναι αρκετοί εκείνοι  οι περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν να δείξουν αξιόλογο έργο και συνεργάζονται στενά με τους δήμους της επικράτειάς τους.

Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια σε φαινόμενα όπως αυτά που έχουμε καταγγείλει και αποτέλεσαν την αιτία να ζητήσουμε από τους συναρμόδιους υπουργούς να θεσπίσουν κριτήρια στις κατανομές. Η ΚΕΔΕ στο Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο 1-3 Δεκεμβρίου θα αναγκαστεί να μιλήσει με ονοματεπώνυμα για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Δεν μπορεί συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία μάλιστα δεν έχουν ψηφιστεί απευθείας με προσωπική ψήφο από τους πολίτες, αλλά έχουν επιλεγεί από τους υποψήφιους  περιφερειάρχες, να εκμεταλλεύονται τη θέση τους για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Οι συγκεκριμένοι «γαμπροί της πολιτικής» καλό θα ήταν να περιορίσουν την αντιδεοντολογική τους δράση  και να σεβαστούν το γεγονός ότι οι επιλογές τους επηρεάζουν τη ζωή χιλιάδων πολιτών.

Αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας, επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης.

Ας αφήσουν λοιπόν στην ησυχία της την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού και ας εργαστούν προς την κατεύθυνση της ενότητας και της εξασφάλισης επιπλέον κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα.

Και μια τελευταία ερώτηση στον κ. Αντιπεριφερειάρχη:  Αλήθεια γιατί η περιφέρεια στην οποία ανήκει  σημειώνει τέτοιες επιδόσεις στην απορροφητικότητα έργων και εμφανίζεται πολύ χαμηλότερα στον πίνακα από άλλες περιφέρειες της χώρας;

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα