Ρούσσης: Ο Δήμος αρωγός στη λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του κτιρίου της νέας Μονάδας Υγείας Ωρωπού ο δήμαρχος κ. Θωμάς  Ρούσσης ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που παρευρίσκεστε όλοι εσείς εδώ και σας καλωσορίζω στον Δήμο Ωρωπού. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μεγάλης χαράς για τον τόπο μας. Σήμερα παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υγείας και στην1η ΥΠΕ ένα έργο πνοής. Το κτίριο που στεγάζει πλέον την Τοπική Μονάδα Υγείας του Δήμου μας. Του Δήμου Ωρωπού.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, που ακόμα και οι απλές ιατρικές εξετάσεις έχουν γίνει είδος πολυτελείας για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, είναι τόσο σημαντική η εξασφάλιση, ιδιαίτερα για τους πιο ασθενείς συνανθρώπους μας, των στοιχειωδών παροχών υγείας.
Για πολλά χρόνια, η στέγαση του πρώην ΙΚΑ και της νυν Τοπικής Μονάδας Υγείας του Ωρωπού, σε ένα καινούργιο και σύγχρονο κτίριο, παρέμενε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Ένα μακρινό όνειρο που δεν γινόταν πραγματικότητα. Μια ανάγκη των δημοτών, οικιστών και επισκεπτών, η οποία όμως δεν ικανοποιούνταν από κανέναν αρμόδιο φορέα. Και μπορεί ,φίλες και φίλοι ,το όνειρο αυτό να μην είχε γίνει ποτέ πραγματικότητα, αν δεν υπήρχε ο κ. Θανάσης Μαρτίνος. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μου έδειξε εμπιστοσύνη, με άκουσε με προσοχή και για αυτό του είμαι ευγνώμων προσωπικά, αντιλήφθηκε αμέσως το μέγεθος του προβλήματος από την έλλειψη μιας σύγχρονης μονάδας υγείας στον Δήμο μας, πέρα από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, και ιδού το αποτέλεσμα.
Δεν θα ξεχάσω όταν πήγα στο γραφείο του για να τον ευχαριστήσω για την αποπεράτωση των εργασιών τις ανακαίνισης του κτιρίου να μου λέει , με τον απλοϊκό τρόπο που διαθέτει «Δήμαρχέ μου δεν τελειώσαμε ακόμα, θα το εξοπλίσουμε κιόλας» αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό ,όπως καταλαβαίνετε. Με την ευγενική, λοιπόν, χορηγία του κ. Μαρτίνου να ανακαινίσει και να εξοπλίσει, μόλις προχθές παραλάβαμε και τα τελευταία μηχανήματα , με τα πλέον σύγχρονα μέσα, το δημοτικό αυτό κτίριο, το οποίο σήμερα παραχωρούμε, θα έχουμε μια μονάδα υγείας, η οποία θα εξυπηρετήσει όχι τέσσερα ιατρεία, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα αλλά εννέα βασικές ιατρικές ειδικότητες πλήρως εξοπλισμένες .
Δύο Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρικό,
Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Γυναικολογικό και Επειγόντων Περιστατικών .
Κ. Γενικέ, εμείς σήμερα σας παραδίδουμε ένα κτίριο κόσμημα. Ευελπιστούμε, ότι άμεσα το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπείτε , θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την πλήρη στελέχωση της Τοπικής Μονάδας Υγείας του Ωρωπού. Όσον αφορά την παραχώρηση του κτιρίου από τον Δήμο, έχω να σας πω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να ικανοποιούμε τις ανάγκες των δημοτών μας και να εξασφαλίζουμε την πολυπόθητη, για όλους, ποιότητα ζωής.
Δεν είναι δικαίωμα και επιλογή. Είναι υποχρέωση μας.
Από την πλευρά μου, υπόσχομαι ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός σε οτιδήποτε χρειάζεται, όπως άλλωστε έκανε μέχρι σήμερα, για την εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας αλλά και θεματοφύλακάς της. Προσωπικά, δεν βρίσκω τις λέξεις να ευχαριστήσω τον άνθρωπο Θανάση Μαρτίνο. Δεν βρίσκω τις λέξεις να περιγράψω το μεγαλείο της ψυχής του, την σεμνότητα και την ταπεινότητα αυτής της εξαιρετικής προσωπικότητας. Η προσφορά του στον Δήμο μας είναι ανεκτίμητης αξίας. Η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του πάντα πρόθυμοι να μας ακούσουν και να μας βοηθήσουν.
κ. Θανάση Μαρτίνο
Εκπροσωπώντας τον κάθε δημότη του Ωρωπού εκφράζω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε εσάς και την οικογένεια σας. Εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά ,να είστε γερός και να συνεχίσετε να προσφέρετε όπου υπάρχει ανάγκη.
Φίλες και φίλοι
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη από την πλευρά μου να μην αναφερθώ στο γεγονός, ότι αυτό το εξαιρετικό έργο δεν είναι το μόνο που μας έχει προσφέρει ο κ. Μαρτίνος. Είναι πολλά ακόμα, θα χρειαζόταν πολύ ώρα να τα απορυθμίσω ,άλλα μικρά άλλα μεγάλα, που όμως μας έχουν κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά μας. Ως ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνης του λαού του Ωρωπού, ο Θανάσης Μαρτίνος ανακηρύχθηκε, με εισήγηση μου και με την με αριθμό 109/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ομόφωνα, Επίτιμος Δημότης του Δήμου μας. Τον καλώ για να του παραδώσω το κλειδί της πόλης μας, όπως με έχει εξουσιοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον διαβεβαιώνω ότι εκτός από το κλειδί της πόλης μας, κ. Θανάση, έχετε ήδη κερδίσει το κλειδί της καρδιάς μας».

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα