Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καμερών Πολιτικής Προστασίας σε Κοινότητες του Δήμου Δελφών

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση καμερών Πολιτικής Προστασίας από το Δήμο Δελφών, η χρήση των οποίων θα συμβάλει στην άμεση ενημέρωση και κατ’ επέκταση στην ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η προμήθεια του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού αφορά στις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου Δελφών. Σκοπός είναι η άμεση ενημέρωση των συνθηκών ανά περιοχή, μέσω των εικόνων που θα παρέχονται LiveStreaming όλο το 24ωρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτήρηση των σημείων σε πραγματικό χρόνο χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
Στο υλικό μπορεί να έχει πρόσβαση, μέσω link και στο site του Δήμου Δελφών, ο κάθε πολίτης και κάθε συναρμόδιος φορέας που εμπλέκεται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να έχει εικόνα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ή γενικότερα των συνθηκών ανά περιοχή.
Οι κάμερες τοποθετήθηκαν στις Κοινότητες Δελφών, Ιτέας, Γαλαξιδίου, Άμφισσας, Αθανασίου Διάκου, Μαυρολιθαρίου, Καλασκοπής, Βάργιανης, Πανουργιά και Πολυδρόσου, ενώ αναμένεται με την πρώτη λειτουργία τους να γίνουν και διορθώσεις στην εικόνα αυτών.
Με δήλωσή του κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρίλαος Αγαπητός, είχε δηλώσει: «Ο Δήμος Δελφών προχωρά σε μία σημαντική παρέμβαση, μέσω της οποία εξελίσσει ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολιτικής του προστασίας, στοχεύοντας έτσι στην ακόμα πιο άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Οι εικόνες των τοπίων στις οποίες θα έχουμε πρόσβαση, και τονίζουμε το τοπίων προς αποφυγή παρερμηνειών, θα μας δίνουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε αμεσότερα, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, για την προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών του Δήμου».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα