Ολοκληρώνεται ο Μαραθώνιος CITY CHALLENGE -crowdhackathon #smartcity της ΚΕΔΕ με την παρουσίαση, σήμερα στις 16.00, των εφαρμογών από τις ομάδες που συμμετείχαν και τη βράβευση των καλύτερων από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη

Γ.Πατούλης: «Στόχος μας η ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας»

 

Στο πλαίσιο του 1ου τριήμερου Μαραθωνίου  Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών  CITY CHALLENGE -crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, σήμερα Κυριακή 14 Μαίου και ώρα 16.00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εφαρμογών και ιδεών από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο.

 

Η παρουσίαση θα γίνει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254– (αίθουσα Ιφιγένεια).

 

Πάνω από 200 νέοι προγραμματιστές, μηχανικοί, αναλυτές, φοιτητές, μαθητές, νέοι επιχειρηματίες και άλλοι με τη βοήθεια 120 μεντόρων, κριτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αγοράς καθώς και της ακαδημαικής κοινότητας υλοποίησαν καινοτόμες ιδέες κατά τη διάρκεια του τριημέρου που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα βραβεύσει τις καλύτερες ομάδες. Ειδικότερα οι πιο άρτιες εφαρμογές που θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία του CITY CHALLENGE θα βραβευθούν και σε επόμενη φάση θα εξελιχθούν  με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ μέσα από πρόγραμμα και δομή επιτάχυνσης (#smarcity  accelerator). Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων και καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών και θα αναβαθμίζουν  τις υπηρεσίες των Δήμων.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε το Μαραθώνιο ως μία « αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάει η ΚΕΔΕ με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις καινοτόμες ιδέες όλων των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη δράση.

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα