Οκτώ νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην καθαριότητα της Παλιάς Πόλης & στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Π. Σημανδηράκης : «Μία νέα ημέρα για την καθαριότητα των Χανίων, βελτιώνουμε την εικόνα & την περιβαλλοντική μας συνείδηση»

Στην παρουσίαση των οκτώ νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), Μιχάλης Τσουπάκης, καθώς και στελέχη του Δήμου και της Διαδημοτικής Επιχείρησης.

Τα οκτώ νέα οχήματα, αξιοποιούνται ήδη για την καθαριότητα στην Παλιά Πόλη και το παραλιακό μέτωπο του Ενετικού Λιμένα Χανίων, ώστε να διατηρούνται τα τμήματα αυτά της πόλης καθαρά και όμορφα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

«Σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα για την καθαριότητα των Χανίων, ιδιαίτερα στην περιοχή, που εφαρμόζεται το «πόρτα – πόρτα», καθώς πλέον η ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. διαθέτει υπερσύγχρονα οχήματα, που είναι σε θέση, χωρίς να προκαλούν όχληση και να επιβαρύνουν το έργο των ανθρώπων της καθαριότητας, να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Πρόκειται για οκτώ ηλεκτροκίνητα οχήματα, μια ιδέα, υλοποίηση και μετασκευή, που έγινε από την Επιχείρηση, και τους ανθρώπους της, που με πολλή αγάπη και μεράκι φροντίζουν να βελτιώνουν τις συνθήκες και το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι εργάστηκαν, τόσο για τη συγκεκριμένη παρέμβαση όσο και για άλλες, που έχουν προωθηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Είναι εμφανές ότι ο Δήμος Χανίων, συνολικά και ιδιαίτερα η Παλιά Πόλη, είναι πλέον εμφανώς πιο καθαρή, με ιδιαίτερη έμφαση στον καλύτερο συντονισμό του προγράμματος «πόρτα – πόρτα». Ταυτόχρονα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και στους κάδους και στα καλαθάκια απορριμμάτων, ώστε να βελτιώσουμε και την εικόνα και την περιβαλλοντική μας συνείδηση. Πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια, που γίνεται από τον Δήμο και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για να αναβαθμίσουμε την καθαριότητα στον τόπο μας. Είναι ακόμη αρκετά τα βήματα, που πρέπει να κάνουμε, όμως είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα πολλά », κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), Μιχάλης Τσουπάκης, τόνισε ότι το πρόγραμμα «πόρτα – πόρτα» εξελίσσεται, με βασικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Στη λογική αυτή με τα συγκεκριμένα οχήματα  – 4 με αναβάτη, 2 πεζού χειριστή και 2 περιφερειακά -, που έχουν κατασκευαστεί από τα συνεργεία, θα γίνεται συχνότερη αποκομιδή, ενώ σύντομα θα χρησιμοποιηθούν και άλλα οχήματα, που θα βοηθήσουν σε όλα τα σημεία, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Ζητούμε από τους πολίτες / επιχειρηματίες να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης», ανέφερε ο κ. Τσουπάκης, προσθέτοντας ότι έχουν αντικατασταθεί τα καλαθάκια απορριμμάτων, με νέα καθαριζόμενα, στο παραλιακό μέτωπο και στόχευση για τοποθέτησή τους στο σύνολο της Παλιάς Πόλης και ευρύτερα στον Δήμο.

Τις τεχνικές παραμέτρους, που αφορούν στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τη λειτουργία και κατασκευή τους, παρουσίασαν ο Γενικός Δ/ντής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και ο Δ/ντής καθαριότητας της Επιχείρησης, Κώστας Πατεράκης και Κώστας Τσιραντωνάκης, αντίστοιχα.

Τα οχήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει την παρουσία τους στους νέους χώρους ευθύνης, αναμένεται να εντατικοποιήσουν τα δρομολόγια τους στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε και οι ανάγκες θα είναι αυξημένες.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα