Οδοντιατρική προληπτική αγωγή στον Βρεφονηπιακό Κερατέας

Με επιτυχία και συνέπεια συνεχίζεται για 3η χρονιά το εθελοντικό πρόγραμμα Οδοντιατρικής Προληπτικής Αγωγής, που τελείται υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Το ετήσιο αυτό πρόγραμμα ακολουθεί ένα τρίπτυχο ανάλυσης του φάσματος της προληπτικής ιατρικής, όπου στο 1ο μέρος δίνονται διατροφικές συμβουλές για την προστασία των νεογιλών δοντιών, στο 2ο μέρος παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο μέθοδοι βουρτίσματος και στο 3ο μέρος γίνεται μια επίδειξη της τεχνικής βουρτσίσματος σε κάθε νήπιο ξεχωριστά με βούρτσες και οδοντόκρεμες που έχει προμηθεύσει το Νομικό Πρόσωπο τα νήπια, για την καλύτερη εμπέδωση των παραπάνω. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας καταρχάς στα νεογιλά και στη συνέχεια στα μόνιμα δόντια, καθώς και την αποφυγή εμφάνισης ουλίτιδας.

Το ΝΠΔΔ «Κέφαλος» και η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Πάλλη ευχαριστούν τους οδοντιάτρους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που για αυτό το μήνα ήταν η παιδοδοντίατρος κα. Γ. Πέτση και η οδοντίατρος  κα. Ε.Ποταμιάνου-Αντωνίου.

Το πρόγραμμα είναι κυλιόμενο και θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των περισσότερων οδοντιάτρων του Δήμου μας για δεύτερη  χρονιά στο Λαύριο και για τρίτη χρονιά στην Κερατέα.

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα