Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απένειμε τα τιμητικά βραβεία Best City Awards

photo-best-city-1 photo-best-city-2 photo-best-city-4

Γ. Πατούλης: «Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης των Δήμων αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα».

 

Παρουσία Περιφερειαρχών, Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και στελεχών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, η τελετή απονομής των Best City Awards, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Τα βραβεία παρουσίασαν η ηθοποιός Ισαβέλλα Κογεβίνα και η Aννίτα Xριστοφίδου, Marketing Consultant.

Τα Best City Awards αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι καλές πρακτικές των πόλεων επιδεικνύουν πως η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, να τους δεσμεύουν να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι, αλλά και να εξασφαλίζουν σταθερότητα, παροχές υγείας, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, εκπαίδευση, ασφάλεια και υποδομές.

Κατά τη διοργάνωση διακρίθηκαν με Gold, Silver ή Bronze βραβείο, 62 από τους Δήμους που συμμετείχαν, δύο περιφερειακά διαμερίσματα και οκτώ επιχειρήσεις που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις.

Στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων» Gold βραβείο απέσπασε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη δημιουργία αυτοματοποιημένου δικτύου άρδευσης από υπόγεια νερά γεωτρήσεων. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Η τελετή ξεκίνησε με τις απονομές των  Τιμητικών Βραβείων από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής των βραβείων Γ.Πατούλη στους  Σταύρο Μπένο, για τη συνεισφορά του στη ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας με την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), στον Δρ. Νίκο Μιχαλόπουλο, για τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, στον Γεώργιο Α. Γιαννόπουλο, για τη συνεισφορά του στη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Δίκτυο Μεταφορών της χώρας μας και στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, για την προσφορά του στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας του τόπου μας με το Δίκτυο των Θεματικών Μουσείων που έχει δημιουργήσει.

Ο κ. Πατούλης στην εναρκτήρια ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η ανταπόκριση των Δήμων, μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει μια σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός Βιώσιμου & Πράσινου Αστικού περιβάλλοντος, πεδίο το οποίο μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να καλυφθεί. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που πρωταγωνιστούν σήμερα εδώ, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Ορεστιάδας, Θηβαίων, Έδεσσας, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Πατρέων, Καβάλας, Πλατανιάς, Μοσχάτου-Ταύρου, Φαρσάλων, Αμαρουσίου, Λειψών, Παπάγου-Χολαργού, Αθηναίων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Διεύθυνση Τουρισμού. Από πλευράς εταιρειών Gold βραβείο απέσπασαν οι : ΔΑΕΜ, Top Vision, Novoville, SYCHEM, OTS, Intracom Telecom και NORATEX.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα