Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Ελληνικό

eliniko7Η «Συμμαχία ανθρωπιάς» της Αυτοδιοίκησης με το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη, τον Ι.Σ.Α. και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» συνεχίζει το  πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό

 

Την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου,  γεύμα αγάπης για τους πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού

 

Κοντά στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών στο Ελληνικό, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «we care» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που υλοποιεί το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, τη στήριξη του ΙΣΑ και του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτής της «συμμαχίας ανθρωπιάς», σήμερα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας και ο Διευθυντής της «Αποστολής» Κ. Δήμτσας, μοίρασαν στα παιδιά δώρα και είδη ρουχισμού.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος “we care” έγινε η καταγραφή του αριθμού και της ηλικίας των παιδιών ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός βρεφών, παιδιών και εφήβων έως 16 ετών στις περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητο, ενώ καταγράφηκαν και οι ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Elliniko 2

Να σημειωθεί ότι σε συνέχεια την σημερινής επίσκεψης την ερχόμενη Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Ελληνικού θα παρατεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ γεύμα αγάπης, προσφορά του «Ιδρύματος Μαριάνα Β. Βαρδινογιάννη».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μετά την επίσκεψη δήλωσε σχετικά:

«Υπηρετώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος “we care” και στο πνεύμα των ημερών πραγματοποιήσαμε σήμερα την επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Ελληνικό.

Ως ΚΕΔΕ έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία και προχωράμε στη συγκρότηση Επιτροπής με στόχο να καταθέσουμε σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για την  αντιμετώπιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας σε συνεργασία με το υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα.

Ως Αυτοδιοίκηση έχουμε βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, έχοντας από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους για όσο διάστημα είναι στη χώρα μας να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και για να συνδράμουμε στην προσπάθεια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά κυρίως, γιατί αυτό επιτάσσουν οι ανθρώπινες αξίες μας».

elliniko4

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα