Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην Παγκόσμια Διάσκεψη COP-21 για το Κλίμα

IMG_0389Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει με αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Οι ηγέτες του κόσμου, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, επιστήμονες αλλά και πολίτες έδωσαν ραντεβού στο Παρίσι για το  COP-21, ένα συνέδριο ορόσημο των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό να συνάψουν μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα και να μοιραστούν δημιουργικές λύσεις και τρόπους που θα αντιστρέψουν τα αρνητικά αποτελέσματά της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Με αφορμή την παρουσία του στη Διάσκεψη, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης δήλωσε : Ο στόχος για την παραγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή που θα δεσμεύει σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας και τη ζωή των επόμενων γενεών. Οφείλουμε πλέον να αναλάβουμε ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, χωρίς καθυστέρηση».

IMG_0387

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, την Δήμαρχο Παρισίου Αν Ινταλγκό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Γαλλίας, πρ. Πρωθυπουργό και Δήμαρχο Μπορντό Αλέν Ζιπέ και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ εκτός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, συμμετέχουν ο Δ. Καφαντάρης, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Τσιαντής, ο Κ. Τζανακούλης, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, η Μ. Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και η Μ. Κουρή, Δημοτική Σύμβουλος Ηλιούπολης.

IMG_0386IMG_0388

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα