Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες Στο περιθώριο της συνεδρίασης συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Pierre Moscovici και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε σήμερα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή, συνεδρίασε παρουσία του  Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici και του προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula. Είχε δε ως αντικείμενο συζήτησης την Έκθεση των Πέντε Προέδρων του Ιουνίου 2015, η οποία πρότεινε ένα χάρτη πορείας για την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη έως το 2025, δίνοντας νέα έμφαση στη διάσταση της απασχόλησης και στην κοινωνική διάσταση, καθώς παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των ανισοτήτων  που, κατά μεγάλο μέρος, συνδέονται με τις εδαφικές ανισότητες. Οι βασικές προτεραιότητες είναι η γεφύρωση του επενδυτικού χάσματος μετά την κρίση, η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η δημοσιονομική πειθαρχία.

untitleduntitled1

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα