Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απένειμε στο Δήμαρχο Σύρου Γ. Μαραγκό το ευρωπαϊκό βραβείο για δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος

photo-syros-2 var_5123

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από στοχευμένες δράσεις και εμπροσθοβαρείς πολιτικές απέδειξε με πράξεις τη σημασία που δίνει στην διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής»

 

Tο  1ο  Βραβείο  στην κατηγορία  «Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού» με την πρόταση, υπό τον τίτλο «Δράσεις και Πρωτοβουλίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προς ένα αειφόρο μέλλον», απένειμε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γ. Μαραγκό.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της 6ης Τελετής Απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον», τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), σε συνεργασία με τέσσερα ελληνικά Υπουργεία.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή, του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Τσιρώνη, εκπροσώπων των κομμάτων, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης διακρίθηκε για δέσμη δράσεων, ενεργειών και έργων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος που υλοποιήθηκαν ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Οι δράσεις αυτές αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, προάγοντας την περιβαλλοντική καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη. Οι περισσότερες από αυτές περιλαμβάνονται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμο Σύρου και προσωπικά στο Δήμαρχο Γ. Μαραγκό για τη σημαντική αυτή διάκριση η οποία στέλνει ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι στην απόλυτη προτεραιότητα όλων μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από στοχευμένες δράσεις και εμπροσθοβαρείς πολιτικές απέδειξε με πράξεις τη σημασία που δίνει στην διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Με αφορμή αυτή την εκδήλωση καλώ όλους τους αρμόδιους να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας και να αντιληφθούν πως οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, στην ισορροπία του οικοσυστήματος μπορεί να  επηρεάσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις πολιτιστικές μας αξίες αλλά την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Ο Δήμος Σύρου είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα