Ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλ. Τσίπρα και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου

«Η παρατεταμένη κρίση, οι τεράστιες περικοπές πόρων και οι συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις απειλούν με κατάρρευση τους δήμους της χώρας», τονίζει ο κ. Πατούλης

 

Σε υλοποίηση απόφασης της πρόσφατης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Γ. Πατούλης, ζητά με επιστολές που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, ξεχωριστές συναντήσεις προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, απειλούν με κατάρρευση την ομαλή λειτουργία των δήμων της χώρας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολές που απέστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη ζητά άμεσα συνάντηση μαζί τους προκειμένου, αφενός το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους για το σύνολο των ζητημάτων που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση και αφετέρου να ενημερωθούν για τις θέσεις και τη στάση των κομμάτων, τόσο απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους, όσο και γενικότερα απέναντι στο θεσμό.

 

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η παρατεταμένη κρίση που πλήττει τη χώρα μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων της χώρας.

Οι δήμοι αγωνίζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και με τεράστιες περικοπές πόρων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Οι οικονομικές περικοπές σε συνδυασμό με μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, έχουν ως συνέπεια οι δήμοι της χώρας να απειλούνται με κατάρρευση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι λόγω αυτών των σοβαρών προβλημάτων συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουλίου, στην οποία οι αιρετοί  «προσδιορίσαμε μία σειρά από συγκεκριμένα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά οι δήμοι».

«Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  θεωρώ αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε ως Προεδρείο μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και να σας καταθέσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας για το σύνολο των ζητημάτων που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση.

Για μας θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό να γνωρίζουμε τις θέσεις σας και τη στάση σας, τόσο απέναντι στο προβλήματα που μας απασχολούν, όσο και γενικότερα απέναντι στο θεσμό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα