Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Δράμα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Δράμα, από την Παρασκευή 25 έως και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Έπειτα, θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής των μαθητών των σχολείων της πόλης στα μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων.

Την Δευτέρα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 7.30 π.μ., οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

Στις 8 π.μ., θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής.

Ακολούθως, στις 10.30 π.μ., θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης, και θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Γεωργιάδη, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

Στη συνέχεια, στις 11 π.μ., θα ακολουθήσει παράθεση καφέ και μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, ενώ στις 11.30 π.μ., θα γίνει μετάβαση των επισήμων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Έπειτα, θα γίνει η έναρξη της τελετής, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, τους εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας και τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Στη συνέχεια, στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παρέλαση ενώπιον των Αρχών, από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, Αναπήρους Πολέμου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, Οργανώσεις και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 17.30 μ.μ., θα ακολουθήσει η υποστολή της Σημαίας στην πλατεία της Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Τέλος, στις 19.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2019 στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Τιμώμενη προσωπικότητα, για την εξέχουσα προσφορά της στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, η Δραμινής καταγωγής Δρ. Δήμητρα Συμεωνίδου, Τακτική Καθηγήτρια Σχολής Μηχανικών, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Μαθηματικών, Πανεπιστημίου Μπρίστολ, Ηνωμένου Βασιλείου.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα