Ο Δήμος Βοΐου ολοκλήρωσε τη διαδικασία νομιμοποίησης του ορειβατικού καταφυγίου

Έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες, ο Δήμος Βοΐου ολοκλήρωσε τη διαδικασία νομιμοποίησης του ορειβατικού καταφυγίου σε έκταση 4 στρεμμάτων και συνολικού αριθμού 40 κλινών,  «Μπούρινος» στη θέση Άγιος Παντελεήμονας, του όρους Βούρινος ( και Μπούρινος) του Δήμου Βοΐου, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 20402 (ΦΕΚ 6717/ τεύχος Β΄).

Με την επίσημη αναγνώριση του καταλύματος ως ορεινό καταφύγιο και τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων υποδομών ανοίγει νέος δρόμος για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου, σε στενή συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας, ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού αλλά κυρίως για την ανάδειξη του μοναδικού μνημείου της φύσης που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και των επισκεπτών λόγω του εύρους και της σπανιότητας της αναπτυσσόμενης χλωρίδας.

Η Δημοτική Αρχή ξεκινά μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, έτσι ώστε να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης ανάπλασής του σε μελλοντικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ φέτος δημοπρατείται και η ασφαλτόστρωση του δρόμου έως την τοποθεσία «Κόκκινη Μπάρα», μήκους 9χλμ, σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, η νομιμότητα του κτηρίου βοηθά και στην επιχειρηματολογία κατά της ανάπτυξης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), θέμα που βρίσκει στην περιοχή αντίθετους τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.

Πηγή: Δήμος Βοΐου

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα