Ο Δήμος Σερρών γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο με ποικίλες δράσεις και την τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών καθισμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας

Με ποικίλες δράσεις για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τον δημόσιο χώρο γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022.

Για δύο ώρες από τις 10:30 έως τις 12:30 πραγματοποιήθηκε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Δημ. Φλωριά και της Κων.Καραμανλή με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργο Νυχτοπάτη τα δύο νέα έξυπνα ηλιακά καθιστικά, που τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο της δράσης μικρής κλίμακας του προγράμματος space4people.

«Τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια και δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών, ενώ μέσω της λειτουργίας του WiFi hotspot αλλά και μέσω της διασύνδεσης με πλατφόρμα Social WiFi μπορεί να αποτελέσει ένα ένα σημαντικό μέσο προβολής – προώθησης – επικοινωνίας των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Είναι μία από τις πρώτες δράσεις που υλοποιούμε για την έξυπνη κινητικότητα στον Δήμο Σερρών, καθώς θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η τοποθέτηση και άλλων πέντε μεγαλύτερων έξυπνων καθισμάτων σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη των Σερρών», τόνισε ο κ.Νυχτοπάτης.

Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συνοδεύτηκε από ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας στην οδό Κων.Καραμανλή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές του Συγκροτήματος Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του 26oυ Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Κολλεγίου, καθώς και ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα, η Τροχαία Σερρών, το Αστικό ΚΤΕΛ, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Ανάδοχος του έργου space4people (EUROTEC SA).

Στις δράσεις της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο συμμετείχαν και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατάδα στον νέο ποδηλατόδρομο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και έφθασαν μέχρι τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elpida Resort & Spa», όπου έλαβαν μέρος σε αγώνες δεξιοτεχνίας και ταχύτητας.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα