ο Δήμος Πρέβεζας στην Εθνική Ομάδα Εργασίας για τη συμμετοχή Δήμων της Ελλάδας στη Στρατηγική Σύμπραξη «EUROPE GOES LOCAL-SUPPORTING YOUTH WORK AT THE MUNICIPAL LEVEL»

Επιλέχθηκε με επιτυχία ο Δήμος Πρέβεζας στην Εθνική Ομάδα Εργασίας για τη συμμετοχή Δήμων της Ελλάδας στη Στρατηγική Σύμπραξη «EUROPE GOES LOCAL-SUPPORTING YOUTH WORK AT THE MUNICIPAL LEVEL»
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας στον τομέα της εξωστρέφειας και των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, win-win συνεργειών και προγραμματικών εργαλείων, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος από την πρώτη στιγμή στήριξε το αίτημα υποβολής ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για τη συμμετοχή Δήμων της Ελλάδας στη Στρατηγική Σύμπραξη «EUROPE GOES LOCAL-SUPPORTING YOUTH WORK AT THE MUNICIPAL LEVEL» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ για τον τομέα της Νεολαίας και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (EUROPEAN SOLIDARITY CORPS).
Ο Δήμος Πρέβεζας επιλέχθηκε επιτυχώς και θα εκπροσωπείται πλέον στην Εθνική Ομάδα Εργασίας που έχει ορίσει το (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) , τόσο με τακτικό εκπρόσωπο όσο και με αναπληρωματικό μέλος ως ένας από τους 20 Δήμους της χώρας για τον τομέα της Νεολαίας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, European Solidarity Corps, και του Δικτύου Eurodesk. To Πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+ 2021-2027 αφορά τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Η περίοδος υλοποίησης του Προγράμματος ορίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2027. Η ίδια περίοδος υλοποίησης ορίζεται και για το πρόγραμμα European Solidarity Corps.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι επικείμενοι Δήμοι, μέσα από την Εθνική Ομάδα Εργασίας, να ενισχύσουν το youth work σε τοπικό επίπεδο, στηρίζοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή όλο και περισσότερων Δήμων στα Προγράμματα Erasmus+/Νεολαία & Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» καθώς επίσης και την ενίσχυση της προβολής των προγραμμάτων που υλοποιούνται στη χώρα και των αποτελεσμάτων αυτών.
Ο Δήμος της Πρέβεζας μέσα από τη ενεργό συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Εργασίας θα μπορέσει να:
• Ενημερωθεί σε βάθος σχετικά με τα Προγράμματα Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσα από αυτά,
• Έχει πρόσβαση σε καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη,
• Αναπτύξει το δίκτυο του με άλλους Δήμους απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη,
• Ενισχύσει την στρατηγική του αναφορικά με τη Νεολαία και το youth work,
• Συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής για το youth work,
• Έχει προτεραιότητα συμμετοχής σε σεμινάρια κατάρτισης και συνεργασίας και δραστηριότητες.
Ο Δήμος Πρέβεζας θα εκπροσωπηθεί στην Εθνική Ομάδα Εργασίας για τη συμμετοχή Δήμων της Ελλάδας στη Στρατηγική Σύμπραξη «EUROPE GOES LOCAL-SUPPORTING YOUTH WORK AT THE MUNICIPAL LEVEL» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ για τον τομέα της Νεολαίας και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (EUROPEAN SOLIDARITY CORPS) με τακτικό εκπρόσωπό του, την εκπαιδευτικό κα Βασιλική Γάκη, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πατρών, Υποψήφια Διδάκτωρ και αναπληρωματικό την κα Σεβαστή Κονταξή οικονομολόγο ΜΒΑ.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε σχετικά με την επιτυχή έκβαση της υποβολής του εν λόγω φακέλου:
«Η εξωστρέφεια, οι συνέργειες και η συμμετοχή μας σε καλές πρακτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν κεντρικό πυλώνα του οράματος για το τόπο μας και το Δήμο της καρδιάς μας. Για μία φορά ακόμα η Δημοτική Αρχή με συνέπεια και σταθερότητα επιλέγει να συνομιλήσει και να συνεργήσει με το αύριο, των όσων πρωτοστατούν σε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και προγραμματικά εργαλεία, ξεπερνώντας ιδεοληψίες και κακές εσωστρεφείς πρακτικές του χθες. Ιδιαίτερα όταν η δράση αυτή αφορά προγράμματα και δυναμικές ανάπτυξης για τους νέους μας τότε η αξία είναι ακόμα μεγαλύτερη και σπουδαιότερη. Εύγε στην ομάδα που εργάστηκε και συντόνισε αυτή την επιτυχία μας.»
Πηγή Δήμος Πρέβεζας
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα