Ο Δήμος Δελφών ξεκινάει τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμος Δελφών, με γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης του Δήμου μας, προβαίνει στην λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Σκοπός της λειτουργίας του είναι η δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής στήριξης σε μαθητές Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων, λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα.
Δικαιούχοι είναι τα παιδιά επιπέδου Λυκείου οι γονείς των οποίων είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου από τα λειτουργούντα Φροντιστήρια στο Δήμο, με σκοπό την εξασφάλιση ίσων όρων στην παιδεία και στην πρόοδο.
Η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Χρυσούλα Σεγδίτσα-Πονήρη σε δήλωσή της, ανέφερε:
«Είναι μία ακόμη στοχευμένη ενέργεια του Δήμου μας, μετά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία θα ανακουφίσει οικογένειες και μαθητές χαμηλότερου εισοδήματος δίνοντας τους ίσες ευκαιρίες.
Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που με συναισθήματα προσφοράς και ανιδιοτέλειας αποδέχτηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρόσκλησή μας για παροχή δωρεάν μαθημάτων, επιβεβαιώνοντας πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν εκλείψει και αποτελώντας τρανό παράδειγμα προς μίμηση και κινητήριο δύναμη για συνέχιση της προσπάθειας».
Τα Φροντιστήρια που συμμετέχουν στην δράση είναι:
1. «ΑΝΕΛΙΞΗ» Άμφισσα – Ιτέα
2. «ΓΝΩΣΙΣ» Ιτέα
3. «ΜΗΤΑΛΑΣ» Άμφισσα
4. «ΠΑΙΔΕΙΑ – ΜΑΘΗΣΗ» Άμφισσα – Ιτέα
5. «ΠΡΟΩΘΗΣΗ» Άμφισσα – Ιτέα
6. «ΠΥΡΗΝΑΣ» Άμφισσα – Ιτέα
Υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.
Πληροφορίες τηλ: 2265072545

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα