Ο Δήμος Δελφών μεριμνεί για την αυτόνομη πρόσβαση όλων στη θάλασσα

Π. Ταγκαλής: «Εξασφαλίζουμε προσβασιμότητα στις παραλίες μας ισότιμα, για όλους τους πολίτες»

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Δελφών η πρώτη φάση, που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλης υποδομής (δύο seatrac για τις παραλίες Μαϊάμι και Γαλαξιδίου) για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στην παραλία και τη θάλασσα, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη που περιλαμβάνει την τηλεμετρία για να αποδοθούν ακολούθως οι εν λόγω υποδομές προς χρήση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών προχώρησε στην εγκατάσταση δύο υποδομών αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα (seatrac), μέσω του Προγράμματος «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών», προϋπολογισμού 118.792,00 ευρώ, οι οποίες τοποθετήθηκαν στις παραλίες Μαϊάμι-Ιτέας και Καλαφάτη-Γαλαξιδίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα έχει υποβάλει πρόταση στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για δύο ακόμα αντίστοιχα συστήματα που αφορούν στις παραλίες του Αγίου Μηνά και των Αγίων Πάντων.
Κατά την εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας τους, παρουσία του Δημάρχου Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, εκπροσώπων του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φωκίδας και Φίλων αυτών» και της «Εστίας Άγιος Νικόλαος-Γαλαξίδι», του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ιτέας κ. Γεώργιου Τσατσαρώνη, της Αντιδημάρχου Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρυσούλας Σεγδίτσα-Πονήρη, του Προέδρου της Κοινότητας Ιτέας κ. Ιωάννη Λύτρα, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας κ. Ανδρέα Ζαχαρόπουλου, του Προέδρου της Κοινότητας Γαλαξιδίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου κ. Σπυρίδωνα Μπαρλιακού, της Προέδρου της Κοινότητας Κίρρας κας Μαρίας Καπαρέλη, της Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας κας Γεωργίας Τριψάνα, του Ειδικού Συμβούλου κ. Ευστάθιου Μαλάκη και Υπηρεσιακών Παραγόντων του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του κατά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης σημείωσε: «Παραλάβαμε ένα έργο υψηλής σπουδαιότητας, ενταγμένο από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, ξεπεράσαμε σημαντικά προβλήματα με τις Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου πλέον των 2,5 ετών, που δημιουργήθηκαν στην πορεία και που καθυστέρησαν την υλοποίησή του και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το αποδώσουμε προς χρήση, έχοντας μεριμνήσει με την υποβολή προτάσεων για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις επόμενες 2 παραλίες. Ο Δήμος Δελφών μεριμνά και εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση όλων στη θάλασσα, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις υποδομές του και αποβλέποντας στην τουριστική ανάπτυξη όλων των απαιτήσεων. Η εξασφάλιση της ισότιμης και χωρίς εμπόδια κίνησης όλων των πολιτών αποτελεί ύψιστη υποχρέωσή μας, γι’ αυτό από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε εστιάσει στον κατάλληλο εκσυγχρονισμό των υποδομών μας».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα